1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Az én történetem

Várjuk a Te történetedet is, merítsünk egymásból erőt!

2018. március 28., szerda 14:36

Ebben a földi pokolban pozitív dolgok is történtek

Érintettek Egyesület - Én törtnetekKét gyermekem van. Az idősebbik épp befejezte az első osztályt, mikor 2014. júliusában diagnosztizálták nála a T-sejtes ALL-t. A magas fehérvérsejtszám és a kezelésre nem megfelelő kezdeti reakciói miatt HR ágra került. 
Több hónapig tartó kemoterápia- és sugárkezelést követően, 5 hónap tünetmentesség után visszatért a betegsége.

Iszonyú nehéz volt elfogadni a helyzetet, mikor először szembesültem gyermekem betegségével, de másodjára valóban egy világ omlott össze bennem.

Újabb kemoterápiás kezelések után 2016. tavaszán idegen donoros (allogén) őssejt transzplantáción esett át a fiam. Szerencsére a testvére alkalmas volt donornak. Egyik szemem sírt, a másik nevetett; már mindkettőért aggódtam.

Számomra a legnehezebb az volt, hogy a gyermekeim ne lássák, ne érezzék azt a kétségbeesést és bizonytalanságot, ami bennem dúlt. Mindig biztos pontnak maradni számukra, bármi történjék is.

Ebben a földi pokolban pozitív dolgok is történtek. Sorstársaim között barátokra leltem és megismerhettem segítőkész, nagytudású szakembereket és EMBEREKET, akiknek nagyon sokat köszönhetünk.

Úgy érzem, hogy vissza kell adnom nekem is valamit ebből az önzetlen segítségből.
A megélt tapasztalatok alapján tudjuk, hogy egy ilyen élethelyzetben mire van szüksége a kis betegeknek és a szülőknek.

Remélem, hogy az Érintettek Egyesület összekötő szerepet tölthet be a szülők és a gyógyítók között.