Támogass minket adományoddal!

Kövess minket a Facebookon!

ÉRINTETTEK DÍJ

A Szülői Egyesületünk által 2016-ban alapított Érintettek Díjjal szeretnénk minden évben kifejezni hálánkat valakinek, aki kiemelkedően sokat tesz a daganatos gyerekekért és családjukért.

Érintettként mindannyian tudjuk, hogy az otthonunkból kiszakítva, életünk talán legnehezebb időszakában a kezelések és kontrollok szigorú rendjében milyen fontos az odafigyelés, a kedvesség és egy kis mosoly. Az ellátásunkon dolgozók talán nem is tudják, hogy egy-egy apró figyelmességgel, segítő szerepük hitelességével képesek megtöbbszörözni a beteg gyerekek és szüleik erejét. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy ezt számukra is jelezzük, és ezért szeretnénk az ilyen varázslatos személyiségekre, közösségünk kiemelkedő tagjaira néha egy kis reflektorfényt irányítani. Hiszen miattuk is érezhetjük azt, hogy “Nem vagyunk egyedül!”

A díjátadón jelen voltak egyesületünk tagjai, támogatóink képviselői, érintett családok és kedves vendégek is. A gyönyörű dallamokkal és a gyerekek megható előadásaival tarkított egyórás műsor keretében beszámoltunk az idei tevékenységünkről, beszéltünk a közeljövő tervekről, megköszöntük a munkánkat támogatók segítségét, és köszöntöttük az est fénypontját: Hofrics Istvánné Nagy Erzsébetet, azaz, ahogy mindenki ismeri, Böbe nénit, aki a szülői egyesületünk tagjainak egyhangú szavazata alapján megkapta az ebben az évben alapított Érintettek Díjat. Köszönjük mindenkinek, aki személyesen vagy gondolatban, de velünk ünnepelt!

Az eseményről az RTL Klub is készített összefoglalót, a képek pedig itt tekinthetők meg! Várjuk 2017-ben is a jelöléseket, személyes történeteket az erintettekegyesulet@gmail.com email címre!
Támogatóink

Pál Richárd

Uptowall munkatársai

Pákozdi Rebeka

Both Eszter

IJ Communication csapata

Pirositz Panka

Kassai Ferenc, a BPMK elnöke

Juhász Tamás

ISAS orvostanhallgatói

Kovarik Nelli és a Bé-bé Kollektíva

Hainrichffy Kata

Benkő Szabolcs igazgató úr és a Bartók Konzervatórium

Minimax Kft. Csapata

Dr. Novák Krisztina

Götzy Miklós, Costa Coffe

Tóthné Erzsi

Krekács család

A Fazekas Mihály Gyakorló Iskola és Gimnázium 5/b. osztálya

Smudláné Fazekas Margit

AWT Hungary Kft.

Pallagi Ákos és a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Iskola színész végzős diákjai

Xerox Kft munkatársai

Bán Teodóra

Miklós Melánia

Dancsecs Ildikó

Dr. Kriván Gergely

Szauer Kristóf

Orsovai Endre

Fehér Norbert

Böbe néni
Hofrics Istvánné Böbe néni 1957-ben született Gacsályon, egy Szabolcs megyei kis faluban. Itt töltötte gyerekkorát, majd 19 évesen került Budapestre, a Tűzoltó utcai klinika által indított csecsemő- és gyermekápoló képzésre. A tanulás mellett rögtön dolgozni is kezdett, a hematológiai osztályon tanulta meg a szakmát. Nyugdíjazásáig itt dolgozott a klinikán, az osztályról később az ambulanciára került.

Böbe néni a szülők és gyerekek nagy kedvence a klinikán. Igaz, szívből jövő kedvesség és figyelmesség árad belőle, ami az aggódó anyukák és szorongó gyerekek számára a legfontosabb a vérvételek, branül bekötések alkalmával. Kiegyensúlyozott nyugalmával, mindig jelen lévő derűjével, humorával a legfontosabbat adja: a szülői kétségbeesést elfogadássá változtatja, mindent uralni tudó félelmünket azonnal csillapítja.

Természetessége és közvetlensége miatt a gyerekek hamar együttműködővé válnak a kezei között, a szinte észrevétlen szurik után büszkén mutatják a rajzot, amit Böbe nénitől kaptak a ragtapaszra.