1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Érintettek Lánca


Az Érintettek Lánca Programról

Érintettek Lánca Programunk a daganatos, illetve leukémiás gyermekeket nevelő szülők kezdeményezésére jött létre.

Az Érintettek Lánca egy-egy történetet mesél el a tulajdonosa

  • bátorságáról
  • erejéről
  • kitartásáról.

Minden kórházba kerülő beteg gyermek kap egy kis tasakot, benne az Érintettek Lánca fonalát. Erre a fonálra fűzheti fel a különböző bátorságpróbákért kapott gyöngyöket. A lánc minden egyes gyöngyszeme egy-egy újabb lépést (kemoterápia, sugárkezelés, műtét, szúrás stb.) szimbolizál a gyógyulás felé vezető hosszú úton. A hét különböző típusú beavatkozás mindegyikét más-más formájú gyöngyök jelképezik. A gyógyulás útján egy gyermek átlagosan 300 gyöngyöt kap. Minden egyes lánc egyedivé válik, egyetlen lesz a világon, mely az adott gyermek történetét szimbolizálja. Lánca segítségével elmesélheti gyógyulásának történetét családtagjainak,barátainak, osztálytársainak, részletesen beszámolva róla, hogy mi mindenen ment keresztül, ezáltal is oldva a szorongását, feszültségét, segíthet a trauma feldolgozásában.

Az Érintettek Lánca összeköt, hiszen minden kórházba kerülő beteg gyermek megkapja, ez egy közös emlékük lesz.

Azon dolgozunk, hogy az Érintettek Lánca programunkat minden magyarországi gyermekonkológiai központban elindíthassuk.

Segítenél?

Támogass minket, hogy a vidéki onkológiai központokba is eljussunk, és minden magyarországi daganatos beteg és leukémiás gyermek részese lehessen ennek a kezdeményezésnek!
Zenei Gyöngyszemek - Jótékonysági koncert
Jótékonysági koncert a Filharmónia Magyarország szervezésében az Érintettekért, 2018. február 13-án 19:30 órai kezdettel a Mátyás-templomban. A felajánlott bevételt az egyesület az Érintettek Lánca program elindítására fordítja.
Támogatók: