1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

+



Video Podcast sorozat


Az Érintettek Egyesület segítő szándékkal indította útjára a Gyógyító beszélgetések sorozatot, amiben bemutatja a 8 gyermekonkológiai centrumban dolgozó gyermekgyógyítókat, közelebb hozza a gyógyult fiatalok és az érintett szülők történeteit.


Segítenél?

Támogass minket, hogy a "Gyógyító beszélgetések" programot fenntarthassuk, folyamatosan tudjunk újabb érdekes és fontos beszélgetéseket rögzíteni, és minden magyarországi daganatos beteg és leukémiás gyermek családja részese lehessen ennek a kezdeményezésnek!

1. rész – Dr. Kriván Gergely
Az 1. részben Dr. Kriván Gergellyel, a Szent László kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályának osztályvezető főorvosával beszélget Süveges Gergő.
Az interjúban Dr. Kriván Gergely elmeséli, hogyan és miért kapcsolódott be a Magyarországon folyó őssejt transzplantációs munkába, és hogy lett ez élete meghatározó területe. Megtudhatjuk hétköznapi nyelven, hogyan is működik az őssejt transzplantáció, mikor van rá szükség, mennyire sikeres ez a kezelési módszer.
2. rész – Dr. Kovács Gábor
A 2. részben Dr. Kovács Gáborral, a SOTE II. számú Gyermekklinikájának igazgatójával beszélget Süveges Gergő.
A podcastból megtudhatjuk, hogyan találta meg dr. Kovács Gábor hivatását a gyermekgyógyászatban, ezen belül is az onkológiában, mit is jelent ezen a területen dolgozni, és hogyan lehet a szülőkkel-gyermekekkel szeretetteljes kapcsolatot fenntartani.
3. rész – Juhászné Elek Karolina
A 3. részben Juhászné Elek Karolinával, a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikáján dolgozó gyermekápolóval beszélget Gécsek-Tóth Enikő.
A podcastban Karola nővér elmondja, hogyan kell a gyermekekkel úgy foglalkozni, hogy ne traumaként éljék meg a vérvételt. Elmeséli, hogyan telik egy napja, és megható történeteket is hallhatunk az itt folyó munkáról, az örömteli pillanatokról, de a veszteségek feldolgozása is szóba kerül.
4. rész – Dr. Erdélyi Dániel

A 4. részben Dr. Erdélyi Dániellel, a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikáján dolgozó gyermekhematológussal beszélget Gécsek-Tóth Enikő.

Az interjúban Dr. Erdélyi Dániel beszél arról, mi a gyermekhematológus feladata, hogyan lehet a gyermekekkel, kicsiktől a nagyokig megtalálni a hangot, miért fontos az őszinteség.

5. rész – Fekete András

Az 5. részben Fekete András gyógyult fiatallal beszélget Süveges Gergő.

Andrisról 11 éves korában derült ki, hogy daganatos beteg. Elmeséli, hogy élte meg, amikor megtudta, hogyan reagált a családja, szülei, testvérei. Beszél a mindennapok küzdelmeiről, a halálfélelméről, a kezdeti nehézségekről.

6. rész – Dr. Békési Andrea

A 6. részben Dr. Békési Andrea gyermek hematológussal beszélget Erhardt Ágoston.

A doktornő mesél a gyerekekkel és szülőkkel történő kapcsolattartásról, hogy mennyire fontos az őszinteség, a bátorítás, és kiderül az is, hogy mi a titka a megfelelő hangnem megtalálásának a különböző korosztályokkal.