1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Hírek

Új fejezet nyílt az Érinettek Egyesület életében!
A Fővárosi Törvényszék bejegyezte a közhasznú jogállásunkat.

kozhasznu
Egyesületünk munkájának, társadalmi szerepének elismerésén túl ez annyit jelent, hogy mostantól olyan pályázatokon is indulhatunk, amelyek eddig csak közhasznú szervezetek számára volt elérhető!
Partnerei lehetünk olyan intézményeknek, illetve támogatóknak, akik a partnerséget a közhasznú jogálláshoz kötik, és olyan gazdasági vállalkozások támogatását is igényelhetjük, amelyek kizárólag közhasznú szervezeteket támogatnak a nekik ezért járó Tao adóalap csökkentésének lehetősége miatt.
A legfontosabb mégis, hogy az előttünk a közhasznúság miatt megnyíló kapuk azt jelentik, hogy több forrásból tudjuk működtetni segítő programjainkat, több érintett családnak tudunk segítségére lenni, akár új programokkal is!

Nincs is annyi kedves szó, amivel ki tudnánk fejezni végtelen hálánkat az Ápolók felé.
Ők azok, akiknek a szakmája igazi elhivatottság, akik erejükön felül teljesítenek nap mint nap, akik újra erőt csepegtetnek belénk a nehéz pillanatokban kedvességükkel, törődésükkel, mosolyukkal. Köszönjük szépen!
Oszd meg ezt a bejegyzést, ha Te is ismersz olyan ápolót, gyógyítót, akinek szívesen mondasz köszönetet az áldozatos munkájáért.
Ha az ismerőseid között van a Facebookon, nyugodtan jelöld is meg kommentben, hadd érezze hálánk egy cseppjét!

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy

Új mérföldkőhöz érkezett az Érintettek Lánca programunk!
A Neurológiai osztály lelkes csapata mindent megtesz azért, hogy egy kis kedvességet, figyelmességet csempésszenek a klinikára. A Náluk kezelt gyermekek februártól már színes gyöngyök segítségével gyűjthetnek további bátorságot, és fűzhetik láncba történetüket.
Köszönjük, hogy vigyáznak Gyermekeinkre!

A képen szöveg, személy, beltéri, személyek látható

Automatikusan generált leírás

Az Európai Bizottság február 3-án előterjesztette a rák elleni küzdelemre irányuló európai tervet, amely az Ursula von der Leyen vezette Bizottság egyik fő egészségügyi prioritása, és az erős európai egészségügyi unió egyik kulcsfontosságú pillére. Összesen 4 milliárd eurót különítettek el a rák elleni küzdelemre.
Tekintettel az új technológiákra, a kutatásra és innovációra az európai rákellenes terv új uniós megközelítést határoz meg a daganatos betegségek megelőzése és kezelése, valamint a betegek ellátása terén. A betegség minden aspektusára kiterjed majd, a megelőzéstől kezdve a rákos betegek és a túlélők életminőségéig, azokra az intézkedésekre összpontosítva, amelyeknél az EU a legnagyobb hozzáadott értéket tudja nyújtani.
Az európai rákellenes tervet számos szakpolitikai területet átfogó intézkedések támogatják majd, a foglalkoztatás-, oktatás- és szociálpolitikától, valamint az esélyegyenlőségi politikától kezdve a marketingen, a mezőgazdaságpolitikán, az energiapolitikán, a környezetvédelmi és az éghajlat-politikán át a közlekedés-, kohéziós és adópolitikáig.
A rákellenes terv négy fő cselekvési terület köré szerveződik:
- Megelőzés (kokázati tényezők kezelésére irányuló intézkedések; „egészséges életmód mindenkinek” kampány; HPV oltottság);
- a rák korai felismerése (minőség és a diagnosztika javítása; az EU által támogatott rákszűrési program kerül előterjesztésre);
- diagnózis és kezelés (a daganatos megbetegedéssel kapcsolatos integráltabb és átfogóbb ellátás; komplex nemzeti rákközpontok elérése; „rákdiagnosztika és kezelés mindenki számára” címmel új kezdeményezés);
- a rákos betegek és a túlélők életminőségének javítása („a rákbetegek életének javítására irányuló kezdeményezés”, amely a nyomon követésre fog összpontosítani)
„A daganatos gyermekek segítésére irányuló kezdeményezés” révén különös figyelmet fordítanak majd a gyermekekre annak biztosítása érdekében, hogy gyors és optimális korai felismerést, diagnózist, kezelést és gondozást lehessen biztosítani számukra.
A tervek szerint mindemellett az új technológiák, a kutatás és az innováció támogatása érdekében új Rákkutatási Tudásközpontot hoznak létre.
Létrejön egy, a daganatos megbetegedések gyógyításához kapcsolódó, átfogó képalkotásra vonatkozó európai kezdeményezés, amely támogatni fogja a személyre szabott orvoslás és az innovatív megoldások javítását szolgáló új, számítógéppel támogatott eszközök kifejlesztését.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy

Az International Union Against Cancer (UICC) 2000 februárjában, az első, Párizsban tartott rákellenes világkongresszusán hirdette meg ezt a világnapot - annak emlékére, hogy a kongresszus február 4-én történelmi dokumentumot írt alá, amely világméretű összefogásra szólít fel a rák ellen. De ez a nap a Hősöké is. Akik küzdenek a daganatos megbetegedéssel, küzdenek gyógyítóként, és akik ott vannak támaszként…
2019-2021 mottója: „Ez vagyok, és ezt teszem. / I am and I will.”
Vegyél részt rendszeresen szűréseken! De tehetsz e mellett mást is:
Beszélgess barátaiddal a daganatos betegségekről, a megelőzésről, a szűrések fontosságáról; adományozz szervezeteknek; üzenj valakinek még ma…!
https://www.worldcancerday.org/