1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Hírek

NEKROLÓG

FaceBook

Keveseknek adatik meg, hogy olyan gazdag életük legyen, amibe annyi megvalósított célkitűzés, szakmai eredmény, munkásság fér bele, mint Professzor Dr. Schuler Dezsőnek (1927-2020)! Fájó szívvel veszünk búcsút Tőle, a Gyermekorvostól, az Onkológustól, az elhivatott, nagyszerű szakembertől!
Hálával tartozunk neki szülőkként, mert neki köszönhetjük, hogy Polcz Alaine-nel karöltve elérte, hogy ma már a szülők a kezelések ideje alatt a gyermekeikkel lehetnek a kórházban! Nem volt ez mindig így! Ő tudta, hogy az orvostudomány az egyik pillére a gyógyításnak, de legalább ilyen fontos a szeretett környezet, a szülő óvó közelsége.
Neki köszönhetjük azt is, hogy a gyermekonkológiai kutatásokban előrelépések történtek, és hogy ma már hazánkban országosan egységes protokoll alapján zajlanak az onkológiai kezelések minden gyermek-onkológiai centrumban.
Professzor Úr 66 éven át dolgozott, közel 20 évig volt igazgató a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán, ahol azon fáradozott, hogy jobbá tegye a gyermekek, a szülők helyzetét.
Azt tanultuk tőle, hogy a gyermekekhez az út a bizalmon, és az őszinteségen át vezet.
Mindent köszönünk, Professzor Úr! Nyugodjon békében!