1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

ÉRINTETTEK DÍJ

A Szülői Egyesületünk által 2016-ban alapított Érintettek Díjjal szeretnénk minden évben kifejezni hálánkat valakinek, aki kiemelkedően sokat tesz a daganatos gyerekekért és családjukért.

Érintettként mindannyian tudjuk, hogy az otthonunkból kiszakítva, életünk talán legnehezebb időszakában a kezelések és kontrollok szigorú rendjében milyen fontos az odafigyelés, a kedvesség és egy kis mosoly. Az ellátásunkon dolgozók talán nem is tudják, hogy egy-egy apró figyelmességgel, segítő szerepük hitelességével képesek megtöbbszörözni a beteg gyerekek és szüleik erejét. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy ezt számukra is jelezzük, és ezért szeretnénk az ilyen varázslatos személyiségekre, közösségünk kiemelkedő tagjaira néha egy kis reflektorfényt irányítani. Hiszen miattuk is érezhetjük azt, hogy “Nem vagyunk egyedül!”


Érintettek Díj 2023

Az Érintettek Díj 2023-as díjazottai: Dr. Kovács Gábor, Kovács Emese és Némethné Tóth Szilvia

Dr. Kovács Gábor - interjú

Kovács Emese - interjú

Némethné Tóth Szilvia - interjú

Díjátadó Ünnepség - Részletes beszámoló és fotógaléria

A Díjátadó esemény rövid összefoglaló videója

A Díjátadó esemény teljes videója


Az esemény megvalósulását a Kulturális és Innovációs Minisztérium és Családbarát Magyarország támogatta, ezúton is köszönjük nekik!Érintettek Díj 2022

Az Érintettek Díj 2022-es díjazottai: Dr. Zombori Marianna és Bátori Andrea.

Dr. Zombori Marianna - interjú

Bátori Andrea - interjú

Részletes beszámoló és fotógaléria

A Díjátadó esemény videója

Érintettek Díj 2021

Egy év kényszerű kihagyás után 2021-ben ismét nagy örömmel fejeztük ki hálánkat két nagyon különleges gyógyítónak!
Az Érintettek Díj 2021-es díjazottai: Dr. Erdélyi Dániel és Juhászné Elek Karolina.

Az esemény megvalósulását a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta, ezúton is köszönjük nekik!Juhászné Elek Karolina - Karola nővér - interjú

Dr. Erdélyi Dániel - interjú

Részletes beszámoló és fotógaléria

A Díjátadó esemény teljes videója


Érintettek Díj 2019 - Szeged

„Mi, érintett családok egymásra találtunk, hogy egymást erősítve segítsük a sorstársainkat. Az átélt nehéz élmények erőforrássá alakultak bennünk, tenni akarássá, egyfajta felelősséggé, kötelességgé. Az Érintettek Egyesületünk által alapított Érintettek Díjjal szeretnénk kifejezni hálánkat a gyógyítóinknak, akik kiemelkedően sokat tesznek a daganatos gyerekekért és családjukért. Érintettként mindannyian tudjuk, hogy az otthonunkból kiszakítva, életünk talán legnehezebb időszakában a kezelések és kontrollok szigorú rendjében milyen fontos az odafigyelés, a kedvesség és egy kis mosoly. Az ellátásunkon dolgozók talán nem is tudják, hogy egy-egy apró figyelmességgel, segítő szerepük hitelességével képesek megtöbbszörözni a beteg gyerekek és szüleik erejét. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy ezt számukra is jelezzük, és ezért szeretnénk az ilyen varázslatos személyiségekre, közösségünk kiemelkedő tagjaira néha egy kis reflektorfényt irányítani.”

Dr. Bartyik Katalin gyermekonkológus, az Érintettek Díj 2019 egyik díjazottja egy idézettel fejezte ki gondolatait: „Van, aki leül mellém, van, aki itt hagy. Van, aki követ dob rám, van, aki csillagot. – Most azok vannak itt, akik az utóbbit…” Doktornő szerint felemelő olyan Szülői Egyesülettől elismerést kapni, akik átérzik annak súlyát, akik együtt éreznek, akik bíznak, és akik hisznek a gyógyítók munkájában.”

Pektor Gabriella gyógytestnevelő, szintén az Érintettek Díj 2019 díjazottja szerint az Érintettek Díj „a Szeretet díja”. Magában így nevezte el. „Egy olyan elismerés, ami szinte semmivel sem pótolható. Nekünk, segítő szakembereknek a legnagyobb kitüntetés, amit kaphatunk.”

A Díjátadót a gyógyult gyermekek adventi műsora, és közös gyertyagyújtás tette még ünnepélyesebbé. A délutánon a Keep Smiling Jazz Vocal is fellépett, amelynek tagjai részben a Szegedi Klinikán gyógyító orvosok.

Érintettek Díj 2017/2018

Az Érintettek Díj átadója egybefonódott az Érintettek Klasszik Koncert eseménnyel. A 2017/2018-as Díjjal két csodás gyógyítónak, Fodor Éva pszichológusnak és Dr. Kállay Krisztián gyermek-haematológusnak köszönhettük meg odaadó munkáját, kedvességét.

A Díjátadót követő koncerten Kiss Péter zongoraművész bűvölte el a hallgatóságot.
A Díjátadó és a Koncert képei itt találhatóak.

Érintettek Díj 2016

Az első díjátadón jelen voltak egyesületünk tagjai, támogatóink képviselői, érintett családok és kedves vendégek is. A gyönyörű dallamokkal és a gyerekek megható előadásaival tarkított egyórás műsor keretében beszámoltunk az idei tevékenységünkről, beszéltünk a közeljövő tervekről, megköszöntük a munkánkat támogatók segítségét, és köszöntöttük az est fénypontját: Hofrics Istvánné Nagy Erzsébetet, azaz, ahogy mindenki ismeri, Böbe nénit, aki a szülői egyesületünk tagjainak egyhangú szavazata alapján megkapta az ebben az évben alapított Érintettek Díjat. Köszönjük mindenkinek, aki személyesen vagy gondolatban, de velünk ünnepelt!
Támogatóink

Pál Richárd

Uptowall munkatársai

Pákozdi Rebeka

Both Eszter

IJ Communication csapata

Pirositz Panka

Kassai Ferenc, a BPMK elnöke

Juhász Tamás

ISAS orvostanhallgatói

Kovarik Nelli és a Bé-bé Kollektíva

Hainrichffy Kata

Benkő Szabolcs igazgató úr és a Bartók Konzervatórium

Minimax Kft. Csapata

Dr. Novák Krisztina

Götzy Miklós, Costa Coffe

Tóthné Erzsi

Krekács család

A Fazekas Mihály Gyakorló Iskola és Gimnázium 5/b. osztálya

Smudláné Fazekas Margit

AWT Hungary Kft.

Pallagi Ákos és a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Iskola színész végzős diákjai

Xerox Kft munkatársai

Bán Teodóra

Miklós Melánia

Dancsecs Ildikó

Dr. Kriván Gergely

Szauer Kristóf

Orsovai Endre

Fehér Norbert

Böbe néni
Hofrics Istvánné Böbe néni 1957-ben született Gacsályon, egy Szabolcs megyei kis faluban. Itt töltötte gyerekkorát, majd 19 évesen került Budapestre, a Tűzoltó utcai klinika által indított csecsemő- és gyermekápoló képzésre. A tanulás mellett rögtön dolgozni is kezdett, a hematológiai osztályon tanulta meg a szakmát. Nyugdíjazásáig itt dolgozott a klinikán, az osztályról később az ambulanciára került.

Böbe néni a szülők és gyerekek nagy kedvence a klinikán. Igaz, szívből jövő kedvesség és figyelmesség árad belőle, ami az aggódó anyukák és szorongó gyerekek számára a legfontosabb a vérvételek, branül bekötések alkalmával. Kiegyensúlyozott nyugalmával, mindig jelen lévő derűjével, humorával a legfontosabbat adja: a szülői kétségbeesést elfogadássá változtatja, mindent uralni tudó félelmünket azonnal csillapítja.

Természetessége és közvetlensége miatt a gyerekek hamar együttműködővé válnak a kezei között, a szinte észrevétlen szurik után büszkén mutatják a rajzot, amit Böbe nénitől kaptak a ragtapaszra.