1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Hírek

Érintettek Díjátadó 2023 - FOTÓGALÉRIA

FaceBook

2023. november 26-án tartottuk meg a VI. Érintettek Díjátadó ünnepséget, ahol nagy örömmel fejeztük ki hálánkat három különleges gyógyítónak, Kovács Emesének, Dr. Kovács Gábornak és különdíjasunknak, Némethné Tóth Szilviának!

152.jpg

A részletes beszámolót és az összes képet megnézegetheted, ha a Bővebben gombra kattintasz!

Beszámoló a VI. Érintettek Díj átadó ünnepségéről

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2023. november 26-án ismét megtarthattuk Díjátadó ünnepségünket, és kifejezhettük hálánkat gyógyítóink és segítőink felé, akik áldozatos munkájukkal hozzájárulnak gyermekeink gyógyulásához.

Borszékiné dr. Cserháti Erika, az Egyesület elnöke nyitotta meg az ünnepséget köszöntő beszédével. Üdvözölte a jelenlevő prominens személyeket, köztük Dr. Fabinyi Tamás püspök urat, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnökét, Dr. Kriván Gergelyt, a MGYGYT elnökét, Dr. Novák Krisztina jogvédelmi biztos asszonyt, Dr. Török Gábort, a Semmelweis Egyetem MH Intézet igazgatóhelyettesét, és Borszéki Viktóriát, Magyarország mézkirálynőjét.

Az elnökasszony beszédében elmondta, hogy ”időnként vissza kell mennünk a forráshoz, az eredethez, és feltenni a kérdést, hogy miért is vagyunk ma itt? Mit ünneplünk ma este? A válaszunk erre a kérdésre a hála!”

Díjátadó estünk célja az, hogy kifejezzük hálánkat gyógyítóink felé, hogy tudják, milyen sokat jelent nekünk a munkájuk, és egy kis reflektorfényt irányítsunk rájuk! Mert hála van a szívünkben!

Az Érintettek Díj átadásával mondtunk köszönetet Kovács Emesének, vagy ahogyan sokan szólítják, Mesinek, aki a Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán dolgozik diplomás ápolóként. Emese nővér hosszú évek óta áll a beteg gyermekek mellett szívvel-lélekkel, kedvességével és odafigyelésével mindenkivel megtalálja a hangot. Ezt mutatta a gyermekek, szülők, családtagok által küldött hol szívszorító, hol kacagtató sok-sok videóüzenet.

Kovács Emese - interjú

Az Érintettek Díj orvosi kategóriájának díjazottja dr. Kovács Gábor volt, aki a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika Tűzoltó utcai részlegén tanszékvezető, egyetemi tanár, az MTA doktora. Kovács doktor évtizedek óta szenteli oda életét gyermekeink gyógyításának. Őszinteségével, közvetlenségével, humorával elnyeri gyermekek és szülők bizalmát egyaránt. A doktor úr meghatottan vette át a díjat, majd számára is levetítésre kerültek a gyógyult gyermekek, kollégák megható videóüzenetei.

Dr. Kovács Gábor - interjú

Végül nagy örömünkre szolgált, hogy Egyesületünk tagjának, Némethné Tóth Szilviának adhattuk át az Érintettek Különdíjat mindazért a hiánypótló lelkigondozói és gyászterápiás munkájáért, amelyet hosszú évek óta végez elhivatottan a súlyos betegségben szenvedő gyermekek és családjaik körében. Szilvia a Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán, valamint a Démétér Házban dolgozik lelkigondozóként, mentálhigiénés szakemberként, emellett evangélikus lelkész. Szilvia számára legfontosabb a tudatos jelenlét, hogy ott legyen a szükségben szenvedők számára, empátiával, érdek és elvárás nélkül, melyben Isten és az emberek iránti szeretete segíti. Szilvia részére is fantasztikus üzeneteket küldtek gyógyult gyermekek, kollégák és családtagok egyaránt.

Némethné Tóth Szilvia - interjú

A Díjátadót a gyermekek, fiatalok fellépése, produkciója tett még színesebbé. Ezúton is köszönjük az előadásokat Kallos Eszternek, Lukács Gergelynek, Diczmann Kiarának, Laki Bercinek és Benkő Vicának.

Az ünnepség végén Borszékiné dr. Cserháti Erika mutatta be Egyesületünk tevékenységét egy rövid videó kíséretében, majd ünnepélyes, közös gyertyagyújtással és szeretetvendégséggel zártuk az estét.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, és velünk ünnepelt!

Köszönjük a Kulturális és Innovációs Minisztériumnak, hogy támogatásukkal megvalósíthattuk Egyesületünk egyik legnagyobb eseményét.

KIM_es_Csaladbarat_Magyarorszag_logo_uj.png

 

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, és velünk ünnepelt!