1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Bátorságpróba mesekönyvA Bátorságpróba mesekönyv Bartos Erika rajzaival daganatos és leukémiás gyerekeknek készült. A kis betegekre váró, embert próbáló vizsgálatokra, kezelésekre készíti fel a gyerekeket számukra érthető nyelven és rajzokkal.

A könyv ötlete az Érintettek Egyesület elnöke, Cserháti Erika fejében fogalmazódott meg, és az ő koordinálásával jöhetett létre ez a nagyszerű alkotás 2012-ben, akkor még az Őrzők Alapítvány berkein belül.A Bátorságpróba kötet segít a szülőknek, orvosoknak, nővéreknek abban, hogyan magyarázzák meg a gyermekeknek azt, ami velük történni fog, sok kérdésre kaphatnak így választ, olyanokra is, amiket megkérdezni sem mernek. Bartos Erika bájos rajzai teljesen szakszerűek, ugyanakkor bátorítóak, biztatók, s nagy segítséget jelentenek súlyosan beteg gyermekeknek.
 
Abban a megrázó állapotban, mely a családot, gyermekeket éri a betegség felismerésekor az ilyen jellegű ismeretterjesztés sokat segíthet, oldhatja a betegséggel járó szorongást, és segítheti a kezelések elfogadását.

Ez egy egyedülálló, hiánypótló kiadvány, Magyarországon ilyen átfogó mű gyermekorvosi témában karitatív céllal még nem készült. A könyv nem kerül kereskedelmi forgalomba, ingyen kapják az érintett családok a kórházban. A könyvek utánnyomásáról és kiszállításáról az Érintettek Egyesület gondoskodik, a program finanszírozása felajánlásokból történik.

Lapozz bele online a könyvbe!