1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Hírek

Érintettek Díjátadó 2021 - FOTÓGALÉRIA

FaceBook

2021. december 12-én tartottuk meg a IV. Érintettek Díjátadót, ahol a tavalyi kényszerű szünet után ismét nagy örömmel fejeztük ki hálánkat két különleges gyógyítónak, Dr. Erdélyi Dánielnek és Juhászné Elek Karolinának!

155

A részletes beszámolót és az összes képet megnézegetheted, ha a Bővebben gombra kattintasz!

Beszámoló a IV. Érintettek Díj átadó ünnepségéről

Hálásak vagyunk, hogy 2021. december 12-én, a IV. Érintettek Díj átadóján egy kicsit reflektorfénybe állíthattuk azokat a gyógyítókat, segítőket, akik kitartó és áldozatos munkájukkal hozzájárulnak gyermekeink gyógyulásához.

Borszékiné dr. Cserháti Erika, az Egyesület elnöke nyitotta meg az ünnepséget köszöntő beszédével. Elmondta, hogy sok év távlatából a rossz emlékek, érzések átíródnak: „a gondok szorításában csak a szenvedést látjuk, és nem vesszük észre a belőle sarjadó jövőbeni jót”. Ilyen többek között az érintett családok egymásra találása, fantasztikus emberek, szülők, gyógyítók megismerése, és hogy az átélt élmények erőforrássá, tenni akarássá alakulnak.

Az Érintettek Díj átadásával kifejeztük hálánkat Juhászné Elek Karolinának, vagy ahogy mindenki ismeri, Karola nővérnek. Ő gyermekápoló a SOTE II. számú Gyermekklinikáján, és a gyermekek egyik kedvenc nővérkéje. Ő az, aki még egy vérvételt is kellemes eseménnyé tud tenni a gyermekek számára egy szép rajzzal, kedves szóval, mosollyal. Karola nővér könnyes szemmel, nagy örömmel fogadta a Díjat.

A gyógyult gyermekek videóban fejezték ki köszönetüket, és küldtek elragadó visszaemlékezéseket Karola nővérnek.

Az Érintettek Díj másik díjazottja dr. Erdélyi Dániel volt, akinek szintén hálás köszönetet mondtunk a Díj átadásakor. Erdélyi doktor a SOTE II. számú Gyermekklinikáján hematológus szakorvos, aki hosszú évek óta elhivatottan és alázatosan küzd a beteg gyermekek életéért. Elmondása szerint nagy megtiszteltetésnek veszi a Díjat, mivel olyan emberek tartják erre méltónak, akik maguk is érintettek gyermekeik betegsége kapcsán.

Erdélyi doktornak is üzentek a gyermekek videóban, kicsitől a nagyig sokan gratuláltak és küldtek megható üzenetet a számára.

A gyermekek, fiatalok fellépése, produkciója, videóban küldött előadása még színesebbé, családiasabbá varázsolta az ünnepséget. Ezúton köszönjük Nektek: IF Island zenekar (Szabó Dénes, Szabó Vencel, Kovács Judit, Dobos Viktor), Takács Öcsi, Laki Berci, Nagy Roland és az Etude Dance tánccsapat, Horváth Zorka és Borszéki Gyurika, hogy kiálltatok a színpadra, vagy videót küldtetek, és hozzájárultatok a nagyszerű hangulathoz.

A Díjátadót a közös gyertyagyújtás, egy szép adventi vers, és a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat létrejöttének 50. évfordulójára készült megható videó levetítése tette még ünnepélyesebbé.

A Díjátadó esemény teljes videófelvétele itt tekinthető meg:

https://youtu.be/MxeaIkurUwo

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, és velünk ünnepelt!

Az esemény megvalósulását a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta, ezúton is köszönjük nekik!

Logo NEA ME BGA