1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Hírek

Nemzetközi Gyermekrák Világnap - 3 éves kampány indul

FaceBook

A Nemzetközi Gyermekrák Világnap (ICCD) egy globális együttműködési kampány, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekkori daganatos betegségekre és azok egyedi kihívásaira. 

Február 15. a Nemzetközi Gyermekrák Világnap (ICCD), aminek célja, hogy felhívja a figyelmet a közösségi részvétel és támogatás fontosságára a gyermekkori daganatos betegségekhez kapcsolódó kihívások leküzdésében.

ENG-ICCD-LI-Feed-3.jpg

400,000+

Daganatos gyermek van világszerte, és ennek csak a felét diagnosztizálják

20%-a

a daganatos gyermekeknek NEM gyógyul meg, aki a magas jövedelmű országokban él

70%-a

A daganatos gyermekeknek NEM gyógyul meg, aki az alacsony és közepes jövedelmű országokban él.

 

3 éves kampány indul

A CCI által kezdeményezett és vezetett Nemzetközi Gyermekrák Világnap (ICCD) kampány három év alatt elindul egy olyan átalakító úton, amelynek középpontjában a gyermekkori daganatos betegek, gondozók, túlélők, egészségügyi szakemberek és kutatók előtt álló kihívások megértése és kezelése áll világszerte.
A kampányt úgy tervezték meg, hogy különálló fázisokon keresztül haladjon, amelyek mindegyike hozzájárul egy átfogó, idővel fejlődő narratívához.
A kampány erőssége az alkalmazkodóképességében rejlik. Minden régiónak megvan a rugalmassága ahhoz, hogy a kampányt saját egyedi igényeihez igazítsa, biztosítva a helyi szintű relevanciát és visszhangot. Míg az átfogó téma állandó marad, a konkrét célkitűzések változnak, lehetővé téve, hogy a kampány dinamikus és érzékeny maradjon. A hároméves struktúra keretet biztosít a fenntartható hatáshoz, tartós örökséget teremtve a tudatosság, a cselekvés és a pozitív változás terén a gyermekkori rákbetegségek ellátásában.

 

A kampány első évét a gyermekkori daganatos betegségek összetett világában eligazodók által tapasztalt kihívások és egyenlőtlenségek összegyűjtésének szenteljük. Egy globális cselekvésre való felhíváson keresztül közönségünket arra kérjük, hogy ossza meg tapasztalatait és meglátásait azáltal, hogy digitális képeslapokat küld be, amelyeken felvázolják az előttük álló akadályokat. A hangsúly a világszerte tapasztalt sokféle kihívásra és egyenlőtlenségre való figyelemfelhíváson van.

2. év: Cselekvésre ösztönzés

A kampány második szakasza az első évben gyűjtött ismeretekre építve, a kampány második szakasza a cselekvőképes megoldásokra helyezi a hangsúlyt. A különböző régiókban az azonosított kihívások leküzdésére irányuló közös erőfeszítésekkel és kezdeményezésekkel foglalkozik. E proaktív intézkedések kiemelésével a kampány célja, hogy kollektív elkötelezettségre ösztönözzön a gyermekkori daganatos betegségek ellátása és kutatása terén fennálló akadályok és egyenlőtlenségek felszámolása iránt.

3. év: A hatás bemutatása

Az utolsó évben a kampány tetőpontja az lesz, hogy bemutassa a globális közösség közös erőfeszítései által elért hatást a kihívások leküzdésére és az egyenlőtlenségek csökkentésére. Az előző évek kézzelfogható eredményeinek, sikertörténeteinek és pozitív változásainak bemutatásával szeretnénk hangsúlyozni az egység és a közös elkötelezettség erejét. Ez a szakasz további lendületet ad annak érdekében, hogy a daganatos megbetegedésekkel küzdő valamennyi gyermek számára egyenlő hozzáférést biztosítsunk a kezeléshez és az ellátáshoz.

2024 – A kihívások feltárása

A kampány célja
Regionális szintű figyelemfelkeltés a gyermekek, túlélők, családok, gondozók és egészségügyi szakemberek előtt álló kihívásokról és egyenlőtlenségekről.

Célközönség
Páciensek, szülők, túlélők, betegek szószólói és képviselői, CCI és SIOP tagok, egészségügyi szakemberek, politikai és döntéshozók, valamint a nagyközönség.

Hogyan?
A www.iccd.care oldalon indítunk egy interaktív térképpel ellátott platformot, ahol a résztvevők digitális képeslapot hagyhatnak, és így bemutathatják a saját országukban vagy a betegútvonalon belüli kihívásokat.

Mit szeretnénk elérni?
A kampány végére szeretnénk egy térképet készíteni, amely felvázolja a kihívásokat az egész világon. Jövőre hozzáadjuk a benyújtott kihívásokra vonatkozó intézkedéseket és lehetséges megoldásokat.

Hogyan lehet részt venni a kampányban? Lépések

Látogatás a weboldalra
Látogass el a www.iccd.care weboldalra!

Küldj egy digitális képeslapot!
Írj egy kihívást, amellyel te vagy egy ismerősöd szembesültetek, és nyugodtan írd meg, hogy mi segíthetett volna.

Oszd meg a kampányt!
Beszélj az ismerőseidnek a kampányról. Oszd meg a posztokat a közösségi médiában! Használd az #ICCD2024 hashtag-et.