1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Hírek

Érintettek Kisfilmek - sajtóközlemény

ILYEN EGY SUGÁRKEZELÉS – HIÁNYPÓTLÓ FILM ÉRINTETT CSALÁDOKNAK

Budapest, 2019. 06. 20. – Évente hazánkban 300 új daganatos megbetegedést regisztrálnak gyermekeknél, a kétségbeesett szülök közül kevesen tudják, hogy a statisztikai adatok igen jók: tíz gyermekből nyolc meggyógyul. A családban ugyanakkor a kezelés előtt sok kérdés merül fel: fájni fog, sokáig tart, mi lesz az utóhatás? A daganatos vagy leukémiás gyermekeknek és szüleiknek indít hiánypótló videófilmsorozatot az Érintettek Egyesület.

Egy rákból gyógyult kisfiú mutatja be, milyen egy sugárkezelés azon a kisfilmen, mely az Érintettek Egyesület megbízásából készült. A szülői érdekképviseleti szerv célja a filmmel, hogy első kézből nyújtson információt olyan szülőknek, akik nemrég szembesültek gyermekük daganatos vagy leukémiás betegségével. A 2016-ban alakult egyesület tagjai maguk is érintett szülők. 

„Középső gyermekemnél 2010-ben állapítottak meg a igen előrehaladott stádiumú neuroblastomát, melyben a csontvelő is érintett volt. Nehéz volt az információkat összegyűjteni a betegségről és fogalmunk se volt mi vár ránk az elkövetkező években. Az egyesületünk célja, hogy a hasonlóan érintett szülőknek információval segítsünk, mint például a most elkészült videófilmmel, mely a sorozat első része” – mondja Borszékiné dr. Cserháti Erika, az Érintettek Egyesület elnöke.

Az önkéntes munkával készült videó filmrendezője Holló János, első része a sugárkezelésről szól, az év végéig pedig még a tervek szerint 3 új filmmel jelentkezik az Egyesület, a CT és MRI vizsgálatok, valamint a lumbálás folyamatának bemutatásával.

Az Érintettek Egyesület stratégiai partnere a Gyermekgyógyítók Hálózata és a Magyar Gyermekonkológusok és Gyermekhematológusok Társasága. A film a sugárkezelésről megnézhető az Érintettek Egyesület youtube csatornáján.