1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Hírek

PanCare nemzetközi utógondozási konferencia Magyarországon 2022. október 12-14. között!

FaceBook

2022. október 12. és 14. között Budapesten rendezik meg a PanCare nemzetközi konferenciát, a gyermekkori daganatot túlélők gondozásáért, életminőségük javításáért. A félévente megrendezésre kerülő konferencián orvosok, nővérek, segítők, szülők és gyógyult fiatalok osztják meg egymással tapasztalataikat, és ismerik meg a résztvevő országok kutatási eredményeit.

A PanCare szervezet

A PanCare nemzetközi szervezet 2008-ban alakult azzal a céllal, hogy elősegítse a gyermek- és serdülőkori daganatos betegségek túlélőinek optimális gondozását és életminőségük javítását, valamint az ehhez való egyenlő hozzáférést Európa szerte.

A téma rendkívül fontos: bár a gyermekkori rák túlélési aránya egyre növekszik, ezen túlélők 60-70 %-a a betegség és a kezelések hosszútávú következményeitől szenved, és ezért egy életen át tartó gondozásra van szükségük.
Az elmúlt évek alatt a PanCare a hosszútávú gondozás irányelveinek kidolgozásában élen járó onkológusok, nővérek, elméleti szakemberek, gyógyult betegek és szülői szervezetek képviselőit tömörítő európai társasággá vált.
A PanCare alapítása óta félévente konferenciák megszervezésére kerül sor, ahol a résztvevő orvosok, nővérek, segítők között folyamatos a tapasztalatcsere és a kutatási együttműködés.

2

PanCare konferencia Budapesten

Nagyszerű lehetőség, hogy 2022-ben a PanCare konferenciát Magyarországon, Budapesten fogják megtartani, mivel az eddigi évek során Kelet-Európába mindössze négy alkalommal látogatott el a Pancare, Magyarországra pedig most először.
Az eddigi évek során Magyarország, és a többi kelet-európai ország területéről csak nagyon korlátozottan tudtak részt venni a szakemberek ezeken a konferenciákon, így ez most nagyon jó lehetőség a fontos kutatási információ eljuttatására ebbe a régióba.

A konferencia lehetőséget biztosít arra, hogy a PanCare tevékenységének kiszélesítésével, új egészségügyi szakemberek, túlélők, civil szervezetek és érintettek bevonásával minél több új ország bekapcsolódhasson az európai szintű együttműködés vérkeringésébe.
A hosszútávú cél a daganatos betegségek túlélőinek optimális gondozása, az érintettek tájékoztatása, ezáltal életminőségük javítása, a késői szövődmények, az intenzív sebészi, gyógyszeres és sugárkezelés utóhatásaként szervkárosodások korai felismerése és kezelése. Az eseményen többek között fiatal kutatók, illetve a témába újonnan bekapcsolódó szakemberek vehetnek részt.
A konferenciát stratégiai partnerségben, közösen szervezi a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikája, a Magyar Gyermekhematológusok és Gyermekonkológusok Társasága és az Érintettek Szülői Egyesület.

Extra programok a konferencián

Október 12-én szerdán délelőtt az előadásokkal párhuzamosan interaktív programokra is sor kerül.
Délelőtti workshop gyógyult fiataloknak: A gyógyult fiataloknak szóló program nagyszerű lehetőség arra, hogy találkozzanak más gyógyultakkal, tapasztalatot cseréljenek, és hasznos tanácsokat kapjanak az utógondozással kapcsolatosan.
Délelőtti workshop nővéreknek és szakmabeli segítőknek: Az ápolóknak és a kapcsolódó egészségügyi szakembereknek szóló program a kommunikációra és az utógondozásra összpontosít, és remek lehetőséget biztosít arra, hogy az Európa-szerte ugyanazon a területen dolgozó szakemberek tapasztalatot cseréljenek.
Október 13-án, csütörtökön a program középpontjában a jelenleg fejlesztés alatt álló testvérvárosi program áll. A PanCare egyik fő célja, hogy minden európai túlélő számára egyenlő hozzáférést biztosítson az optimális utógondozáshoz. Ezen az ülésen jobban összpontosítunk erre a témára, hogy megvizsgáljuk, hogyan segíthetik és támogathatják egymást a különböző európai országok annak érdekében, hogy az utógondozás minden európai országban tovább fejlődjön.

Csütörtökön este csapatépítő programot szervezünk a Dunán, erre az estére a szálloda weboldalán keresztül lehet regisztrálni.

Részvétel és jelentkezés

Az előadásokon történő részvétel ingyenes, csak online regisztráció szükséges hozzá.
A résztvevők köre széles: orvosok, kutatók, nővérek, szakmabeli segítők, kapcsolódó civil szervezetek tagjai, szülők és gyógyult fiatalok is meghallgathatják az angol nyelvű előadásokat.

Várjuk olyan 16 év feletti fiatalok jelentkezését, akik daganatos betegségből gyógyultak meg, jól beszélnek angolul, és részt szeretnének venni a PanCare konferencián.

Jelentkezési link:
https://www.pancare.eu/2022/06/23/28th-pancare-meeting-budapest/

A konferencia szervezéséhez anyagi támogatást nyújt a Pro Filii Alapítvány, ezúton is köszönjük nekik!

pro filii logo rgb