1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Hírek

Beszámoló a SPAGN (Sarcoma Patient Advocate Global Network) konferenciájáról

FaceBook

2023. május 11-13. között idén immáron 13. alkalommal Dublinban rendezték meg a SPAGN (Sarcoma Patient Advocate Global Network) konferenciáját, amelyen dr. Szűcs-Somlyó Éva, az Érintettek Egyesület elnökségi tagja képviselte az Érintettek Egyesületet.

Hogy miben más ez a konferencia az eddigiektől?

A folytatásért kattints a kép alatt a "Bővebben" gombra!

SPAGN2023 3

 

Hogy miben más ez a konferencia az eddigiektől?

Számunkra nagy lehetőség és megtiszteltetés, hogy az Érintettek Egyesület képviseletében teljes jogú tagként csatlakozhattunk a szarkómás betegeket képviselő egyesületek világszervezetéhez.

A SPAGN a világ minden tájáról jelenleg 62 tagszervezetet foglal magában, miután tavaly hivatalosan is európaiból világméretű szervezetté nőtte ki magát. A 2023-as SPAGN-konferencián közel 80 résztvevő volt jelen; többen még Indiából, Japánból, Dél-Afrikából és az Amerikai Egyesült Államokból is érkeztek.

A konferencián a betegképviselők az orvosokkal és szakemberekkel együtt egyenrangú félként vitatták meg a szarkómás kezeléssel kapcsolatos problémákat és nehézségeket. Az idei konferencia kiváló platformot biztosított a tagszervezetek tájékoztatására a szarkóma-kutatás fejleményeiről és a szarkóma-kezelések gyakorlatáról.

A találkozó lehetőséget biztosított a tapasztalatcserére, kapcsolatok kiépítésére és fenntartására, valamint a betegszervezetek megerősítésére. Az orvosi aktualitásokról való tájékoztatás mellett a találkozó célja volt, hogy a résztvevők számára inspirációs és motivációs forrásként szolgáljon.

SPAGN2023 1

SPAGN2023 2

 

Köszönjük a Kulturális és Innovációs Minisztérium és Családbarát Magyarország támogatását!

kim csbm 2023 logo