1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Médiamegjelenések

FaceBook

Az Érintettek Egyesület egy különleges, az elmúlásról szóló mesét mutatott be az érdeklődőknek 2020. szeptember 7-én a Mesterek és Módszertanok Házában.

A mesekönyvvel első sorban, de nem kizárólag, a daganatos betegséggel vagy leukémiával diagnosztizált gyerekeket nevelő családokat szeretné támogatni az Érintettek Egyesület. Olyan családoknak, valamint az őket támogató gyógyítóknak ajánlja a könyvet, akiknek a növekvő túlélési esélyek ellenére is szembe kell nézniük a legnehezebbel. Humbert Mackó meséje számukra jelenthet segítséget, különleges útmutatót szülő és gyermek párbeszédéhez.

A könyvbemutatóra egy gyönyörű, az est fényét emelő környezetben került sor. Két hegedűművész segített elmélyülni az éppen elhangzottakban. Szekeres Nikoletta moderálta az estét.

A vendégek soraiban köszönthettünk pszichológust, újságírót, érintett családokat, csodálatos szakembereket!

A kerekasztal beszélgetés meghívottjainak külön köszönjük, hogy elfogadták a felkérésünket!

Az est kezdetén Bumberák Maja mesemondó, a könyv fordítója olvasta fel Humbert mackó meséjét a közönségnek, majd Szekeres Nikoletta vette át a szót, bemutatva az írót, Alexander Mackenziet. Alexander egy kis videóüzenetet küldött nekünk, amelyben elmondta, hogyan született a mese.

Hálával és egyben szomorúsággal telve emlékeztünk meg Somogyi Monáról, az Érintettek Egyesület egyik anyukájáról, aki behozta a mesét Magyarországra, de ezen az estén már nem lehetett velünk.

A kerekasztal beszélgetésben Bumberák Maja, Földesi Enikő gyermekpszichológus, Némethné Tóth Szilvia lelkigondozó, Révész Renáta gyásztanácsadó és Dr. Benyó Gábor onkológus gyermekhospice vezető vett részt – Szekeres Nikoletta moderálásával.

A beszélgetés különböző síkjait érintette a súllyal rendelkező témának, érzelmi húrokat pendített meg, további kérdéseket szült. A beszélgetés így kisebb körökben a könyvbemutató után is folytatódott, illetve interjúk is készültek. 

A könyvbemutatóról felvétel készült, amely megtekinthető az Érintettek Egyesület youtube csatornáján: https://www.youtube.com/watch?v=woU2M2B6TH4

FaceBook

A Kossuth Rádió meghívta az Érintettek Egyesület elnökét, Borszékiné Cserháti Erikát, és a „Humbert mackó szeret szundikálni” mesekönyv megjelenése kapcsán beszélgettek, hogyan lehet segíteni azoknak a családoknak, akiknek a legnehezebbel kell szembenézniük.
A 45 perces beszélgetést meghallgatjátok az alábbi cikk alján lévő linkre kattintva.
https://mediaklikk.hu/kossuth-radio/cikk/2020/04/09/erintettek-gyerekek-az-elmulas-kapujaban/