1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Hírek

Beszámoló a budapesti PanCare konferenciáról

FaceBook

Nagy sikerrel zárult az október 12 - 14. között Budapesten megrendezett 28. nemzetközi PanCare konferencia, melynek házigazdája a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikája, a Magyar Gyermekhematológusok és Gyermekonkológusok Társasága, valamint az Érintettek Szülői Egyesület volt.

A PanCare európai szervezet 2008-ban alakult azzal a céllal, hogy elősegítse a gyermek- és serdülőkori daganatos betegségek túlélőinek optimális gondozását és életminőségük javítását, valamint az ehhez való egyenlő hozzáférést az egész kontinensen.

A konferencián számos európai szakember és civil szervezet képviselője vett részt Izlandtól Ukrajnáig.
Büszkék vagyunk rá, hogy most először nyílt lehetőség arra, hogy Európai különböző országából származó gyógyult gyermekek szülei találkozzanak! A számukra megrendezésre került workshop nagyszerűen sikerült, egymásra találtak, hogy egymást erősítve segítsék a sorstársaikat Európa-szerte.

Nagy örömünkre szolgált látni a sok gyógyult fiatalt, akik részt vettek a konferencián! Ők külön workshop keretében találkozhattak egymással, remek lehetőségük nyílt a tapasztalatcserére, újabb információk átadására. Az esti órákban pedig külön a számukra szervezett szabadulószobás programon vehettek részt, tovább erősítve ezzel az élménnyel a már kialakult kapcsolatokat.


Ezekkel párhuzamosan zajlottak az orvosok, kutató szakemberek és nővérek részvételével megrendezett további workshopok.
A nyitónapon Érintettek Egyesületünk is bemutatkozott, osztatlan sikert aratva a résztvevők között. Bemutattuk a már megvalósult és a tervezett programjainkat is, melyekkel célunk, hogy a magyarországi gyermekkori daganatos betegséggel érintett családokat összefogjuk, és segítséget nyújtsunk nekik.

Csütörtökön nagyszerű előadásokat hallhattunk a különböző európai országokban folyó utánkövetéssel kapcsolatos tudományos kutatások eredményeiről, trendekről, az egészséges életmód fontosságáról, a megfelelő kommunikáció kiemelkedő szerepéről, a szülőket érintő legfontosabb kérdésekről, a különböző rehabilitációs lehetőségekről.
A közel 150 fős társaság csütörtökön egy csodálatos estet töltött el dunai hajózással egybekötött vacsorával.

A konferencia utolsó napján, pénteken is folytatódtak a nagyszerű szakmai előadások, betekintést kaptunk a PanCare további terveibe, a kutatási eredményeikbe, legfontosabb tapasztalataikba, és megismertük a közeljövő konferenciáival, találkozóival kapcsolatos terveket is. Érintettek Egyesületünk a jövőben aktívan bekapcsolódik e nemzetközi szervezet munkájába.

 

Köszönjük a Pro Filii Alapítványnak, hogy támogatásával lehetővé tette e három különleges nap megrendezését!

pro filii logo rgb

A résztvevők egyöntetű visszajelzése alapján ez a budapesti rendezvény fontos mérföldkő volt az európai utánkövetés hatalmas munkát összefogó projektjében!

Jó böngészést kívánunk a képekhez!