1szazalek button

Kövess minket a Facebookon!

Hírek

Érintettek Díjátadó 2022 - FOTÓGALÉRIA

FaceBook

2022. december 10-én tartottuk meg az V. Érintettek Díjátadót, ahol nagy örömmel fejeztük ki hálánkat két különleges gyógyítónak, Dr. Zombori Mariannának és Bátori Andreának!

Dijatado3

A részletes beszámolót és az összes képet megnézegetheted, ha a Bővebben gombra kattintasz!

Beszámoló az V. Érintettek Díj átadó ünnepségéről

Hálásak vagyunk, hogy 2022. december 10-én, az V. Érintettek Díj átadóján egy kicsit reflektorfénybe állíthattuk azokat a gyógyítókat, segítőket, akik kitartó és áldozatos munkájukkal hozzájárulnak gyermekeink gyógyulásához.

Borszékiné dr. Cserháti Erika, az Egyesület elnöke nyitotta meg az ünnepséget köszöntő beszédével. Köszöntő beszédében elmondta:
„Van egy japán népi mondás, miszerint egyetlen kaktusz sincs úgy tele tövissel, hogy ne férne el rajta virág. Az elmúlt években sokat beszélgettünk mi érintett szülők. Ezekből a beszélgetésekből rendszerint arra következtetésre jutottunk, hogy bár nagy megpróbáltatásokon mentünk keresztül, sok tövis szúrt meg az út alatt, de virágokat is leltünk ezen a nehéz úton.

Ezek a virágok kivétel nélkül emberi kapcsolatok voltak a sorstársakkal, a gyógyítókkal, orvosokkal, nővérekkel, segítőkkel.

A gondok szorításában csak a szenvedést látjuk, és nem vesszük észre a belőle sarjadó jövőbeni jót. Pedig virág is van a tövisek között. Ilyen virágok a gyógyítóink, az év egyik legjelesebb napján Őket ünnepeljük!”

Az Érintettek Szülői Egyesület tagjainak egybehangzó véleménye alapján Bátori Andrea 2022-ben az Érintettek Díj egyik díjazottja. Andrea nővér elhivatottan, már több mint 35 éve segít abban, hogy a súlyos betegségben szenvedő gyermekek mielőbb meggyógyuljanak, és a kórházban töltött idejük kicsit könnyebben teljen.

Türelme, nyugodtsága, empátiája és szeretete nagy segítség gyermeknek és szülőnek egyaránt. Minden korosztállyal megtalálja a hangot, és a kezelések után is bizalommal lehet hozzá fordulni. Nagyszerűen végzi a vérvételt, sőt, van olyan gyermek, aki csak őt fogadja el. Elmondása szerint ő is sokat tanul a családoktól, a bennük levő pozitív hozzáállás és bátorság neki is erőt ad a mindennapokhoz.
Andrea nővér meghatottan, nagy örömmel fogadta a Díjat.

A vele készült interjú itt olvasható:

https://erintettek.hu/index.php/hu/aktualitasok/hirek/260-interju-batori-andreaval

Az Érintettek Díj másik díjazottja dr. Zombori Marianna hematológus szakorvos. Zombori doktornő hosszú évek óta elhivatottan és alázatosan küzd a beteg gyermekek életéért, és azért, hogy felnőtt emberként teljes, betegségtudat nélküli életet tudjanak élni.

A doktornőt nagy szeretet és megértés fűzi a gyermekekhez, ő a kórházban is egy igazi édesanya. Örömmel kíséri végig életüket csecsemőkortól a felnőtt korig. Fontosnak tarja a szakmai tudást, az empátiát, a megbízhatóságot, és hogy mindig legyen idő egy kis beszélgetésre a szülőkkel, gyermekekkel. A kollégákkal való közös munkát is nagyon lényegesnek tartja, és hálás a munkáját segítő emberekért.

Elmondása szerint nagy megtiszteltetésnek veszi a Díjat, mivel olyan emberek tartják erre méltónak, akikért évek óta dolgozik.

A vele készült interjú itt olvasható:

https://erintettek.hu/index.php/hu/aktualitasok/hirek/259-interju-dr-zombori-mariannaval

A gyógyult gyermekek videóban fejezték ki köszönetüket Andrea nővérnek és Zombori doktornőnek. Kicsik és nagyok, köztük családtagok és kollégák megható, hol kacagtató, hol szívszorító üzenetben gratuláltak gyógyítóiknak.

A Díjátadót a gyógyult gyermekek, fiatalok műsora, közös gyertyagyújtás, és az Érintettek Egyesület elmúlt évben végzett tevékenységéről készült videó levetítése tette még ünnepélyesebbé.

Az eseményről készült 10 perces videó az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:

https://youtu.be/FJ7sarCWFq8

Az esemény megvalósulását a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatta, ezúton is köszönjük nekik!

tamogatok

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, és velünk ünnepelt!